snowshoeing in a forest in Alta

Trugetur til Orvvosfossen i Alta

Utforsk vinterlandskapet i Alta på trugetur med guide

Trå inn i hjertet av Finnmarks uberørte vinterlandskap på denne fortryllende trugeturen til den frosne Orvvosfossen. Start reisen med en 30-minutters kjøretur til Gargia Lodge, hvor du blir møtt av stillheten i Gargia-skogen. Fest på deg trugene og legg ut på en 2 km lang vandring gjennom snødekte stier, forbi frostdekte trær og arktisk villmark.

Mens du følger stien, vil du puste inn den friske, kalde luften og kanskje til og med få øye på noe dyreliv. Etter omtrent 1,5 timer ankommer du Orvvosfossen, hvor rennende vann har blitt til en isskulptur. Ta en pause ved elvebredden for å nyte varme drikker og snacks mens du beundrer det spektakulære vinterlandskapet.

Denne 4 km lange tur-retur-turen er perfekt for eventyrlystne som søker en blanding av utendørs spenning og rolig naturskjønnhet. Tempoet tilpasses turfølget. Transport til og fra Gargia Lodge er inkludert, sammen med erfaren guide, noe som gjør det til en ideell vinterutflukt for de som ønsker å oppleve Nord-Norges arktiske magi.

Viktig informasjon:

  • Total avstand: 4 km (2 km hver vei)
  • Varighet: Omtrent 3-4 timer
  • Minimum deltakere: 4 personer
  • Husk å ta med: Ullundertøy, varme sko, votter og lue/hals
Illustrasjon

Populære opplevelser i Alta